Kavna maska in piling – Kave-Sveta.Si

Kavna maska in piling

Kava & Zdravje

Jutro brez dobre kave preprosto ne gre. Kava je lahko navada, razvada, ali pa le tisti trenutek, ki ga imamo zase, predvsem mamice majhnih otrok :) Ampak, ste se kdaj vprašali, za kaj vse je kava dobra?

V zmernih količinah je kava lahko celo dobra za zdravje, seveda v zelo različnih oblikah, lahko kot kava, ki jo uživamo, lahko kot maska za obraz, piling...

Kava ima kar nekaj lastnosti, ki lahko dobro vplivajo na naš organizem. Seveda, če je le ta pravilno pripravljena, prepražena na pravi način, in zmleta pri pravi hitrosti mletja, ker le to da kavi pravo aromo, okus in vse dobre lastnosti.

Našo kavo velikokrat uporabim tudi kot masko za obraz, saj ne le da lepo diši ko jo imam na obrazu, ampak kožo na mojem obrazu naredi mehko in voljno. Moje sestavine za obrazno masko:

  • pol skodelice polnomastnega mleka, lahko tudi vode (če je končni izdelek pregost, lahko tekočine uporabite več),
  • pol skodelice mlete kave,
  • žlica medu,
  • žlica soka limone
Končna mešanica zgleda nekako takole :)

Mešanico lahko uporabite kot piling ali jo pustite na obrazu kot masko. Če jo boste uporabili kot masko jo pustite na obrazu 10-15 minut, potem pa nežno sperite z mlačno vodo. Za piling pa masko nežno masirajte v kožo na obrazu, lahko tudi kje drugje - jaz recimo piling uporabljam za telo, in potem sperete z mlačno vodo.

Uživaj svojih 15 minut ob nanosu naravne kavne maske :)

Kava pa ni dobra le za kožo, ampak nahrani tudi vaše lase in lasišče. Krepi lasne korenine in skrbi za boljšo prekrvavitev lasišča. Zato je maska s kavo idealna za vse rjavolaske, saj iskreno povedano, lepi in urejeni lasje so ponos vsake dolgolaske :) Izdelava kavnega tretmaja za lase je enostavna: Potrebujete 1 žlico mlete kave, ki ste jo predhodno prelili z vrelo vodo, počakajte, da se ohladi in odlijte vodo. Kavo sedaj pomešajte s šamponom, ali še bolje z balzamom. Produkt vmasirajte v lase in pustite delovati nekaj minut, nato vse izperite. Uživajte v mehkih in sijočih laseh :)

Lasje pred in po uporabi kavne maske :)

Kava je bogat vir antioksidantov, vendar je lahko koristna samo, če jo uživate v zmernih količinah :)

Uživajte v branju in svoji kavi :)Starejše objave Nove objave