Kava tukaj, kava tam; Evropa, največja kavopivka na svetu – Kave-Sveta.Si

Kava tukaj, kava tam; Evropa, največja kavopivka na svetu

Zanimivosti iz sveta kave

Čeprav v Evropi ne gojimo kave, jo z največjim veseljem pijemo. Skodelica kave tu, skodelica kave in že Evropa pristane na prvem mestu po količini zaužite kave. No nas to ne preseneča, saj se vsak dan začne z veliko dozo kofeina.

Kako se je vse začelo…

Evropski popotniki so z bližnjega vzhoda prinesli zgodbe o nenavadni temni pijači. Do 17. stoletja se je kava že usidrala v Evropi. Kot vse novosti tudi pri kavi niso bili vsi na strani kavoljubcev.
Nekateri ljudje so jo celo poimenovali:

»grenak Satanov izum«.

Danes je kava najpopularnejša pijača na svetu.

Najbolj poznana država v Evropi, ki slovi po odlični kavi je definitivno Italija. Vas zanima kako naročiti kavo v Italiji? Preprosto recite »caffe«.
Dobili boste močno dozo espressa, ki vas bo napolnil z energijo. Ne marate espressa? Ni problema. Do 10 zjutraj si naročite kapučino in še vedno boste videti kot pravi Italijan.
 
Ko smo že pri kapučinu…Veste od kod izvira? Prvi odgovor je bil zagotovo Italija. Kajne? Narobe. Kapučino izvira iz Avstrije, boj natančno iz Dunaja.
Kapučino kot ga poznamo danes, se je razvil iz avstrijske kave »Kapuziner«, kave s sladkorjem in smetano. Italijani so jo predelali, dodelali in poimenovali kapučino. Ime je dobil po menihih Kapucinih.
 
Pri nas je še vedno najpopularnejša turška kava, skuhana v džezvi.

Kava je postala velik del našega življenja, predstavlja nam poživitev, druženje in užitek.

Pijte boljšo kavo :)Starejše objave Nove objave